Vad är en Ridecamp. (Kopierat från SQHA´s hemsida)

Ride Camp är ett slags miniridläger för westernryttare där man får lära sig allt möjligt som rör westernhästen, träning och tävling.
AQHA skickar 5-6 personer från ett universitet/collage i USA med hästinriktning som undervisar deltagarna på Ride Campen.
Dessa elever utbildar sig till westerntränare och domare och de har alltid med sig en lärare så det är mycket samlad kunskap och många års riderfarenhet som de har att lära ut trots sin ringa ålder.
Konceptet med Ride Camp har hållits på olika ställen i Sverige under flertalet år och även i resten av Europa och det har under den tiden blivit en mycket uppskattad och populär aktivitet.
Vilka får vara med?
Vem som helst får vara med på en Ride Camp, man måste inte rida/äga en Quarter för att deltaga.
Det ena kravet är att man är medlem i AQHA och SQHA.
Ryttaren och hästens utbildningsnivå spelar ingen roll och alla hästraser är välkomna.
Hur går en Ride Camp till?
Upplägget på Ride Campen kan se lite olika ut beroende på vilket universitet som håller i det samt deltagarnas intressen och önskemål. Oftast går man dock igenom alla grenar utom ko grenarna, olika stationer byggs upp och man sitter på hästen i stort sett hela dagen. Om hästen inte orkar så kan man låta den ta en paus och vara med till fots. Det finns alltid tid att träna på specifika saker som varje ekipage har behov av och språket är oftast inget problem, men skulle det vara det så finsn det alltid översättare på plats.  


Sponsorer

Har du ingen engen häst?